Sosyal Medya

Güncel

Polis’teki ‘kavga’ müfettiş raporunda

Edirne ve Tekirdağ İstihbarat Şube müdürlüklerinin yasadışı dinleme yaptıkları iddiasını inceleyen müfettişler, hazırladıkları raporu Başsavcılığa gönderdi. Rapor için ifade veren bazı polisler, Cemaat'e yakın meslektaşlarını, kendilerini meslekten atmaya çalışmakla suçladı.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen Emniyet'teki "yasa dışı dinleme" soruÅŸturması müfettiÅŸ raporuna dayanıyor. Daha önce Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžubesi hakkında rapor yazan Mülkiye MüfettiÅŸi Turgay Alpman ile Polis MüfettiÅŸi Selim Kutkan, Edirne ve TekirdaÄŸ Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü’nde benzer bir inceleme yaptı.

MüfettiÅŸ raporu BaÅŸsavcılık'ta

Ä°ki müfettiÅŸ raporlarını 18 Haziran’da Terör Büro’dan sorumlu BaÅŸsavcıvekilliÄŸi'ne teslim etti.

Raporda, ÅŸüpheli polislerin Edirne ve TekirdaÄŸ’da 2008-2013 yılları arasında bu ÅŸehirlerdeki  bürokrat, emniyet görevlisi, öÄŸretim üyesi, devlet memuru ve savcı ile hâkimlerin de aralarında olduÄŸu birçok kiÅŸiyi sahte isim, kod adı veya IMEI numarası ile dinledikleri belirtiliyor.

Edirne’de 5 yılda bin 858 kiÅŸi dinlenildi

Edirne Ä°stihbarat Åžube ile ilgili hazırlanan raporda 2008-2013 yılları arasında bin 858 kiÅŸinin çeÅŸitli suçlar kapsamında dinlenildiÄŸi yer alıyor. Üstelik dinlenilen kiÅŸilerin yarısı polis teÅŸkilâtında görevli memur, amir ve müdürler.

MüfettiÅŸ raporunda müÅŸteki (ÅŸikayetçi) olarak yer alan polisler. kendlerini dinleyenleri cemaatçi olmakla suçladıklarına da yer verildi.

"Polis kılığındaki Fethullahçı örgüt mensupları"

Cemaat'i adres gösteren isimler arasında "organize suç örgütü olduÄŸu iddiasıyla dinlenilen" komiser yardımcısı Ö.Ç. de var. Ö.Ç. müfettiÅŸlere verdiÄŸi ifadede, "Beni dinleyenlerin, teÅŸkilâta sızmış, önemli ÅŸubeleri ele geçirmiÅŸ polis kılığındaki Fethullahçı Terör Örgütü Mensubu kiÅŸiler olduÄŸundan da eminim" dedi.

Åžikayetçi olan Emniyet Müdürü T.M. de bir dönem kendisi hakkında asılsız dedikodulara ve BaÅŸbakanlık Ä°letiÅŸim Merkezi'ne (BÄ°MER) asılsız ihbarlar yapıldığına dikkat çekti. T.M. ifadesinde, "Daha sonra öÄŸrendim ki, Kaçakçılık Müdürü S. D., Emniyet Amiri B. Ü.’ye benimle ilgili, 'Meslekten atmamız lazım. Bunlar Cemaat düÅŸmanı. Bunlarla ilgili internet kafeden ihbarda bulunur musun?' demiÅŸ"  dedi. MüfettiÅŸler, Emniyet Müdürü T.M.'nin eÅŸi E.M.'nin de ifadesine baÅŸvurdu.

Emniyet Müdürü H.Ç. ise ifadesinde, Emniyet içinde gruplaÅŸmalar olduÄŸunu iddia etti: 

"2011 yılından itibaren ÅŸahsımla ilgili mevcut Cemaat elemanları vasıtasıyla asılsız ihbarlar yaptırılarak hakkımda adli ve idari soruÅŸturma açtırıldı. SoruÅŸturmanın Cemaat'in tetikçisi olan ve ÅŸu an Emniyet Müdürü olan A.Y. eliyle yürütülmesi saÄŸlandı. 4 ay kıdem tenzili aldım. Adli soruÅŸturmada takipsizlik almama raÄŸmen idari yönden ceza aldım. Onların hizmet ettiÄŸi grupla baÄŸlantım olmadığımdan ceza almam saÄŸlandı."

16 polis adliye'ye sevk edildi.

MüfettiÅŸ raporu sonrası savcılık 17 polis hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan isimler TekirdaÄŸ Ä°stihbarat Åžubesi'nde görevli Emniyet Müdürü Halil Hilal Seyfi ve Edirne Ä°stihbarat Åžubesi'nde görevli Emniyet Müdürü Özgür Nikbay ile diÄŸer emniyet görevlileri Burhan Akyüz, Oktay GümüÅŸ, Vedat Akyüz, Onur Topal, Ülker Selvi, Fatih Atalay, Barış DoÄŸrul, Hüseyin KütükçüoÄŸlu, Yusuf Engingör, Ünal Yıldırım, Osman Duru, Çetin Onaran, Kazım Özdemir, Ahmet Özdil ve Ä°brahim Arslan. 

16 polis, Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan ÅŸüphelilerden Özgür Nikbay'ın ise annesinin rahatsız olduÄŸu gerekçesiyle izin verildi. 

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.